Menopauze consult

PMS consult

Anticonceptie consult

Zwanger (worden) consult

Vrouwen healthcheck

De volgende fase

MENOPAUZECONSULT

De overgang is een periode van verandering. De verandering ontstaat omdat de eicellen sterk zijn afgenomen en niet meer regelmatig rijpen. Hierdoor verandert de menstruatie en daarmee ook de hormoonspiegels in het lichaam. Dit proces begint rond het veertigste levensjaar. Door de verandering in de hormoonspiegels kunnen er allerlei klachten ontstaan. Slaapproblemen, opvliegers, stemmingwisselingen, gewrichtsklachten, hartkloppingen, gewichtstoename, gewrichtsklachten, haaruitval, libidoverlies, urineverlies, hevige transpiratie, vermoeidheid etc. Samen met u zal worden gekeken wat u kunt doen om de klachten te verminderen en een advies over eventueel te gebruiken supplementen.

Stel hier uw vraag of maak hier een afspraak.

PMS CONSULT

Premenstrueel syndroom staat voor  de maandelijkse klachten die  vrouwen kunnen ervaren. De klachten kunnen bij sommige vrouwen zo ernstig zijn dat ze het dagelijks functioneren behoorlijk belemmeren. Ongeveer een kwart van alle vrouwen in Nederland heeft last van PMS. Vermoeidheid, stemmingswisselingen, burn-out verschijnselen, depressieve gevoelens, agressie, buikpijn, hoofdpijn en nog een lange reeks van klachten. Tijdens het consult krijg je uitleg over hoe je zelf invloed kan uitoefenen op je klachten en welke middelen er zijn om je daarin te ondersteunen.

Stel hier uw vraag of maak hier een afspraak

ANTICONCEPTIE CONSULT

Anticonceptie wordt voornamelijk gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Er zijn ook andere redenen om anticonceptie te gebruiken zoals bij menstruatieklachten, migraine of overgangsklachten. Ook is het goed om eens te kijken of de anticonceptie nog wel bij jou past. Klachten als stemmingswisselingen, doorbraakbloedingen of hoofdpijn kunnen het gevolg zijn van de gebruikte anti conceptie. Er zijn verschillende vormen van anticonceptie. Ze verschillen bijvoorbeeld qua soort en hoeveelheid hormonen. Tijdens het consult is er aandacht voor jouw specifieke situatie. Je krijgt uitleg over de verschillende vormen van anticonceptie. We kijken ook samen welke het beste bij jou past.

Stel hier uw vraag of  maak hier een afspraak

 

 

ZWANGER (WORDEN) CONSULT

Een zwanger wens, zwanger zijn en de tijd na de zwangerschap zijn perioden waarin de hormonen een voorname rol spelen. Je bent maar een paar dagen per maand vruchtbaar en dat wisselt ook nog eens. Weten wanneer jij vruchtbaar bent en wat je kunt doen om sneller zwanger te worden? Of misschien ben je al zwanger en heb je vragen over voeding en andere zaken.

Na de bevalling treden er veranderingen op in de hormoonhuishouding. Sommige vrouwen hebben een down gevoel die ze niet kunnen begrijpen. Er kunnen ook veranderingen optreden op het gebied van seksualiteit en de beleving daarvan.

Tijdens het consult van een uur is er voldoende ruimte om dieper op je persoonlijke vragen in te gaan.

Stel hier uw vraag of  maak hier een afspraak

VROUWEN HEALTHCHECK

Door de schommeling van de hormonen ontstaat er risico op botontkalking, hart- en vaatziekten, verhoogd cholesterol diabetes en gewichtstoename.

Tijdens de healthcheck van 30 minuten komt het volgende aan bod:

  • Bloedsuiker
  • Bloeddruk
  • Cholesterol
  • Gewicht
  • BMI
  • Bespreken van de uitslagen
  • Persoonlijk advies

Stel hier uw vraag of maak hier een afspraak.

DE VOLGENDE FASE

Dit is een consult die je helpt om je leven weer op de rit te krijgen. Ik kijk samen met jou naar de 9 dimensies en vervolgens gaan we samen daarmee aan de slag. We kijken waar in die dimensies jouw kracht ligt en gaan die als leidraad gebruiken om de andere dimensies te versterken.

De 9 dimensies zijn:

Lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, relaties, netwerk, financiën, persoonlijkheid, de omgeving, zingeving en de natuur.

Dit is een 9 weken durend programma. In de eerste week is er een intake en wordt bepaald welke dimensie het startpunt zal vormen. Daarna krijg je elke week 3 opdrachten. Het programma wordt afgesloten met een persoonlijk consult.

 

Meldt u hier aan.

 

Close Menu